30 de maig de 2022 – La mostra de vins i caves de la capital del Sió reuneix centenars de persones.

Una quarantena d’expositors ofereixen més de 130 referències i aliments de l’Urgell

El passeig del Sió del municipi d’Agramunt es va omplir ahir fins a la bandera amb la vuitena edició del DVins, la mostra de vins i caves de la capital del Sió, organitzada per l’Associació Festa, Gastronomia i Cultura de la localitat. Centenars de persones es van desplaçar fins a Agramunt per degustar algunes de les més de 130 referències de vins i caves de cellers de la DO Costers del Segre, DO Conca de Barberà, DO Montsant i DO Cava que van oferir una quarantena d’expositors, entre els quals també n’hi havia de productes gastronòmics típics de l’Urgell. Val a destacar que van ser convidats refugiats d’Ucraïna que van oferir varietats gastronòmiques del seu país.

L’objectiu de la mostra és donar a conèixer els vins autòctons i els productors de proximitat i sembla que s’ha aconseguit. A les 20.00 hores, el DVins ja havia venut més de 12.000 tiquets.

La part de degustació es va amenitzar amb les actuacions musicals de La Catxibanda i The Pink Goats, a més del con-curs de sardanes.

El DVins es va completar, com és habitual, amb una ruta enològica i cultural que en aquesta edició va recórrer els espais que Guillem Viladot narra al llibre Temps d’estrena sumant-se així també la mostra a l’Any Viladot que commemora el centenari del naixement d’aquest poeta visual i escriptor d’Agramunt.

Val a destacar també que en el ple celebrat dijous, l’ajuntament del municipi d’Agramunt va aprovar sol·licitar al consell de l’Urgell poder declarar el DVins com una festa d’interès comarcal.