1 de març de 2022
Festa singular que se celebra per cloure el Carnastoltes. L’essència és la cocció pública d’una mena d’escudella grassa i de pagès, el Ranxo, la seva benedicció, el tast i el repartiment per a tothom. Se’n serveixen més de 12.000 racions. Paral·lelament, mercat de productes alimentaris i artesans del territori i altres punts de Catalunya.
24 d’abril de 2022
Fira reconeguda per Artesania de Catalunya, que recupera la tradició sabonera que Montgai va viure a primers del segle XIX. El sabó protagonista és el de caldera, amb una aposta ferma per l’ecologia, en concret pel reciclatge de l’oli. També hi ha presència del sabó de tocador i cosmètica natural, impulsada per la creació de […]
30 d'abril i 1 de maig de 2022
Festival obert i popular amb l’objectiu de valorar, impulsar i donar visibilitat als artistes i altres formes d’intervenció en l’espai públic rural, on art i música es fonen en un ambient ple de colors. També s’hi poden trobar tallers relacionats amb altres disciplines artístiques.
30 d'abril i 1 de maig de 2022
Jornada d’ambientació del món rural amb escenografies de com vivien els nostres avantpassats, ambientat amb música i teatre de carrer, productes gastronòmics de les nostres terres. Dissabte a la tarda, gimcana de tractors, i diumenge al matí, concentració de tractors antics i recorregut per la serra de Bellmunt-Almenara.
4 i 5 de juny de 2022
Festival d’activitats de lleure a la natura seguint les rutes de senderisme de Tiurana fent excursions, tallers, conferències, cinema documental, cursa d’orientació, ioga, flora, fauna i patrimoni promovent l’activitat física, el benestar i la salut i fomentant l’educació i la conscienciació mediambiental entre els participants.
4, 5, 6 i 7 d'agost de 2022
Activitats com tallers, conferències, visites guiades, fotografia nocturna, ioga, cinema sota les estrelles, observacions amb telescopi, caminada nocturna, entre d’altres, i relacionades amb la certificació Starlight que acredita Tiurana com a destinació turística on observar-hi el cel nocturn en tota la seva esplendor.
14 d'agost de 2022
Actuació musical del conjunt Armonia Concertada, format per una soprano, un tenor i amb l’acompanyament musical d’un llaüt. Música relaxant de molta qualitat amb l’excel·lent sonoritat que ofereix l’ermita romànica de Solés i dins del FeMAP, un festival itinerant que aterra per segon any a Tiurana.
20 i 21 d’agost de 2022
La Fira de Sant Bartomeu és una fira multisectorial que any rere any es va redirigint a ser una mostra de productes de proximitat donada la gran varietat de productes locals i el nombre considerable de productors que tenim a la zona. També cada cop hi va prenent més importància la gastronomia, amb activitats de […]
20 i 21 d’agost de 2022
Cap de setmana d’espectacles teatrals de carrer. Dissabte dirigit a un públic més adult i diumenge per a famílies amb canalla. A més a més s’hi faran tallers, fira infantil amb parades de contes i concert familiar de cloenda, que transportaran els més menuts a mons imaginaris tenint en compte la vessant educativa de les […]