22 de gener de 2023
Mercat de productes artesanals i de proximitat, amb productes alimentaris, bijuteria, minerals, demostració d’oficis… També es fa una demostració de caça amb falcons i altres aus rapinyaires. Al migdia hi ha la benedicció dels animals i els Tres Tombs de Sant Antoni.
16 d’abril de 2023
Fira reconeguda per Artesania de Catalunya, que recupera la tradició sabonera que Montgai va viure a primers del segle XIX. El sabó protagonista és el de caldera, amb una aposta ferma per l’ecologia, en concret pel reciclatge de l’oli. També hi ha presència del sabó de tocador i cosmètica natural, impulsada per la creació de […]
Del 29 d'abril a l'1 de maig de 2023 (Per determinar)
Trobada de grups per recrear, amb el castell de fons, una ambientació històrica del dia a dia de l’Edat Mitjana a la vila de Ciutadilla. S’hi fan tornejos (com el de tir amb arc), tallers (com el d’esgrima), el setge al castell, actuacions teatrals i musicals i àpats medievals.
30 d'abril de 2023
Festa de gran tradició i arrelament del món campaner, amb homenatge a campaners i campaneres d’arreu, i amb una fira de productes artesans i de proximitat amb actuacions culturals i infantils.
Del 5 al 7 de maig de 2023
Durant el cap de setmana de les festes del Roser el poble s’omple d’activitats populars com la trobada de tractors antics, esmorzada tradicional de tupina, cercavila de gegants i capgrossos, concerts i altres activitats culturals que conviuen amb la programació del GarGar Festival.
7 i 8 de maig de 2023 (Per determinar)
Rememora els fets ocorreguts a Castellserà, a finals del s. XV i primers del s. XVI, relacionats amb els bandolers. Fets molts d’ells relacionats amb el bandoler, cap de quadrilla i fill de la vila, Perot d’Argensola. Per això els veïns es vesteixen d’acord amb l’època durant els dies en què se celebren els seus […]
Del 2 al 4 de juny de 2023
Festa medieval on Balaguer rememora el seu passat en el bell centre històric de la ciutat, en la qual s’hi podran gaudir de diferents activitats, actuacions, exposicions, mostres, espectacles, espai infantil, espai gastronòmic “Les Tavernes” i per descomptat el Mercat Medieval.
10 i 11 de juny de 2023
Aquesta festa va començar a celebrar-se l’any 1997 amb motiu del 850 aniversari de la concessió de la Carta de Població pel comte Ramon Berenguer IV. Hi ha escenificacions teatrals per tota la vila amb escenaris d’època.
Del 28 al 30 de juliol de 2023
Durant tres dies el poble de Bellvís viatja en el temps fins a situar-se a l’any 1637 per recrear la llegenda de Cal Bufalà, casa noble de la vila, i els fets històrics ocorreguts amb l’entrada de les tropes de Felip IV a Catalunya que provocaren la Guerra dels Segadors. Teatre, malabars, focs d’artifici, gralles, […]