22 de maig de 2022 – El Gremi de Forners l’està ultimant i l’anomenarà PiriPonent
La ciutat recupera el certamen al cap de dos anys per la Covid
Cervera va inaugurar ahir la Fira del Pa anunciant-ne un de nou per a Lleida. El Gremi de Forners de Lleida ultima els detalls de l’elaboració d’un pa que aspira a convertir-se en un producte típic de les comarques lleidatanes. Estarà fet amb espelta i rebrà el nom de PiriPonent. Així ho va explicar ahir el vicepresident de l’entitat, Pau Borràs, a la inauguració de la 67 edició del certamen. Borràs va dir que Tarragona té el pa de Mestral, Barcelona el pa de Sant Jordi, Girona el pa de fajol i ara Lleida tindrà el seu.
El certamen torna després de dos anys de suspensió per la pandèmia a la plaça de la Universitat, on es troben els trenta-tres estands, entre els quals sis forns de pa. La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i l’alcalde, Joan Santacana, van ser els encarregats de tallar una gran barra de pa de sis quilos, que substitueix la tradicional cinta que acostuma a utilitzar-se per inaugurar les fires. Ciuró va defensar “la feina vocacional” dels forners i va reivindicar el pa com un producte saludable, de proximitat i qualitat.
L’edil de Promoció Econòmica, Ramon Augé, va afirmar que el certamen aspira a convertir-se “en el màxim referent nacional al sector” i va destacar “les sinergies que s’han establert amb l’Associació de Productors de la Segarra, Vestim Segarra i la Fira de l’Oli de les Borges”.
Comentaris recents